Oldal kiválasztása

Legjobb fertőtlenítőszer

Mindenkinek fontos otthona, munkahelye és környezete tisztasága és a hónapokban kialakult pánikhelyzet margóján az egészség megőrzése. Ez nem csupán a testi egészséggel kezdődik. A környezetünkben ugyan is fellelhetőek olyan káros, fertőző anyagok, baktériumok és vírusok, melyek veszélyesek lehetnek saját és hozzátartozóink egészségére. A koronavírus helyzet egy fontos dolgot tanított meg nekünk.

A bajt jobb megelőzni, mint utólag harcolni ellene.

 

A fertőtlenítés kiemelten fontos, ezért is található a piacon rengeteg fajta fertőtlenítőszer. Maga a tisztítási folyamat egyébként is nagy igényességet és odafigyelést igényel. A másik fontos tényezője a tisztítószer. Ahelyett, hogy szerintünk a piacon kapható legjobb fertőtlenítőszereket felsorolnánk kontextus nélkül, elsősorban pontosítsuk, hogy mitől jó egy tisztítószer. 

 

A fertőtlenítésnek kettős célja van.

 

Az egyik nem más, mint a megelőzés, a másik pedig az elhárítás. Ez alapján, tehát a felületfertőtlenítést otthonunk tisztán tartásában általában megelőző, preventív célzattal végezzük. Ezért ez a fertőtlenítési munka sokkal gondosabb tisztítást igényel. Környezetünk tisztántartása szempontjából (különösen a tömegközlekedési eszközökön és a szupermarketekben, közösségi tereken) az elhárító tisztítás szükséges.

Ezen két cél megvalósítása érdekében a megfelelő felület fertőtlenítő termékek kiválasztása is meglehetősen célirányos feladat. Mivel a felület fertőtlenítőszerek általában hidrogén-peroxid vagy ezüst kolloid alapúak, a használatuk során pontosan be kell tartani a használati utasítást. A legjobb fertőtlenítő szer kiválasztásában a biocid szó feltüntetése és az univerzális kifejezés legyen a kulcsszavunk.

Megelőző, preventív felület fertőtlenítési célra egyértelműen folyékony fertőtlenítő oldatokat használunk, palackozott, vagy öntőfejes kiszerelésben, amit gumikesztyű használata mellett a tisztítani kívánt felületre applikálunk és egy szivacs, vagy kendő segítségével jó erősen átdörzsöljük. A hatásfok megsokszorozása érdekében érdemes a szert közvetlenül a felületre önteni, és azon elegyengetni, hogy az antibakteriális anyagok közvetlenül legyenek képesek hatni. 

Az elhárító fertőtlenítés egyik legfontosabb alapvetése, hogy a fertőtlenítő szer kompakt legyen, így magunkkal tudjuk vinni, és közösségi helyeken is alkalmazni tudjuk, mint például szupermarketekben, tömegközlekedési eszközökön. A fő cél továbbá, hogy alkohol-álló felületek tisztítására is alkalmas legyen és antibakteriális, biocid hatóanyagokat tartalmazzon, és emellett bőrbarát legyen.

Az elhárító tisztításnál nem kell ennyire körültekintőnek lennünk, hiszen a már jelen lévő esetleges káros anyagokat, baktériumokat, vírusokat, gombákat kell kiirtani egy adott helyen. Ehhez elegendő egy magas hatóanyag koncentrátumú felület fertőtlenítő törlőkendő is, ami koncentráltan hat a tisztítani kívánt felületeken. Ezek a termékek általában kézfertőtlenítésre is alkalmasak, ám alapvetően alkoholálló felületek tisztítása a céljuk, ezért igen erősek. Baktericid, fungicid, virucid és tuberkolocid hatóanyagok, amik kiválóan használhatóak vírusos időszakokban.

 

 

Amennyiben tisztítószer témában tájékozódna, olvassa el vonatkozó cikkeinket, és látogassa meg webáruházunkat, ahol kedvére válogathat tisztítószereink között.