Oldal kiválasztása

Ipari vízkőoldó

Hazánkban bármelyik részén éljünk is, a vízkő állandó problémát jelent a takarításnál. Legyen szó háztartásról, szállodáról vagy bármilyen ipari felhasználásról, a vízkövet eltávolítani mindig kihívás a kemény víz miatt.

Rengeteg kereskedő hirdeti magát az interneten. Mi az ezek közül, amit érdemes is megvenni? 

 

Nehéz feladat olyan ipari vízkőoldót találni, ami nem hagy foltokat, nem teszi mattá a csempét és a szanitereket. Például egy hotel számára a jó hírnévével egyenlő a ragyogó tisztaság és a makulátlan fürdőszoba. Ezért sem mindegy, milyen tisztítószereket használunk. 

 

Az ipari vízkőoldókat számtalan helyről megrendelhetjük, csak a költségvetésünk szab határt. Kézenfekvő, hogy a jó vízkőoldó kíméletlenül eltávolítja a vízkövet. Lehetőleg minél rövidebb időn belül. Ha egy 70 szobás szálloda minden szobáját időben kell kitakarítani, nem lesz elegendő idő arra, hogy súrolgassuk a kényes felületeket. Ugyanolyan fontos, hogy a tisztított felületeket ne károsítsa, ne hagyjon foltokat, ne tegye mattá a csempét. A legideálisabb, ha a használata minél egyszerűbb. 

Az ipari vízkőoldók abban különböznek a lakosság számára kínált vízkőoldóktól, hogy kétszer olyan koncentráltak, pont a hatékonyság növelése érdekében. A fürdőszobai tisztítószerek általában nemcsak vízkőoldó tulajdonságúak, de általános tisztító hatásuk is van. Többfunkciósak, hogy ezzel is időt spórolhassanak a felhasználók.

Kapható  célzottan úgynevezett gyorstisztító hab, amely szintén arra hivatott, hogy egy lépésben távolítsa el a vízkövön kívül a szappan lerakódásokat is. Több termék kifejezetten lerakódás mentesítő. Ez azt jelenti, hogy nemcsak a vízkövet és a lerakódásokat távolítja el, hanem bizonyos ideig megakadályozza azok újabb kialakulását. Ez hatalmas segítség lehet egy olyan helyen, ahol rendszeres és alapos takarítás szükséges.

Vízkőoldásra nemcsak a vizes helységekben lehet szükség. Több gyártó is gondolt olyan eszközök védelmére, amelyek szintén gyakran érintkeznek vízzel. Ilyenek például a vízforralók és a kávéfőzők. A folyamatos használatuk során felhalmozódik a vízterekben és a csövekben a vízkő, ezzel rontva a működési hatékonyságot. Ez ellen tehetünk, ha ennek a célnak megfelelő ipari kávéfőző és vízforraló tisztítót vásárolunk. Ezeket a termékeket több formában és kiszerelésben is megvásárolhatjuk.

Található a piacon kifejezetten tisztító folyadék. Ez már felhasználásra előkészített és a speciális tisztító programnál kell a gépbe tölteni. Gyakran nemcsak vízkőoldó hatásúak, de fertőtlenítenek is. Ez nagyon hasznos lehet például a kávéfőzőgép tejrendszerének tisztításánál is. Emellett a teafoltokat is eltávolítja, megelőzi, hogy az italok avas vagy kellemetlen ízűek legyenek.

Amennyiben nem szeretnénk a folyadékot használni, vásárolhatunk kifejezetten kávéfőzőgép tisztítására alkalmas port. Ebből csupán egy kiskanálnyit kell a tisztító program előtt a gépbe tenni és megtisztítja a vízkőtől, eltávolítja a kávéból visszamaradt zsírokat, olajokat. Ez egyben alkalmas termoszok és üvegkannák tisztítására is. 

A legtöbb ipari tisztítószerhez hasonlóan a vízkőoldók is multifunkciósak.

 

Amennyiben tisztítószer témában tájékozódna, olvassa el vonatkozó cikkeinket, és látogassa meg webáruházunkat, ahol kedvére válogathat tisztítószereink között.