Oldal kiválasztása

Ipari tisztítószerek

Üzeme, raktára esetleg gyára van? Speciális gyártási területen végez munkát, ami folyamatos tisztítást igényel? Nehezen kezelhető felületekkel dolgozik? Ha csak egy kérdésre is igennel válaszolt, akkor ipari tisztítószerekre van szüksége!

 

Az ipari tisztítószerek hasonlóak az otthonainkban fellelhető általános tisztítószerekhez, azonban sokkal hatékonyabban kell a feladatukat végezniük. A feladatuk a szó szoros értelmében véve piszkos, mivel a termelési folyamatokban gyakorta használódnak el a termelőeszközök akár napjában többször is, ami folyamatos tisztítással jár. Arról nem is beszélve, hogy minőségbiztosítási szempontból több munkavédelmi előírás is megszabja a speciális tisztítószerek használatát a munkaterület tisztántartása érdekében.

 

Amikor ipari tisztítószerekre gondolunk, nagy kannák és olyan eszközök jutnak eszünkbe, amiket a saját otthonunkban sosem használnánk. Ha jobban belegondolunk, egy kertesház és egy több emeletes irodaház takarítás igénye viszont nem különbözik igazán. Az ipari takarításhoz ugyanúgy felülettisztítók, vízkőoldók, konyhai tisztítószerek szükségesek, mint az otthonunkban.

 

Mi az igazi különbség az otthoni és az ipari tisztítószerek közt?

 

 

  • Kiszerelés: az ipari takarításban gyakran használt tisztítószerek nagy mennyiségben rendelhetők. Általában a legkisebb kiszerelés 5 literes kannákban elérhető.
  • Elérhetőség: ezeket a tisztítószereket nem vásárolhatjuk meg egy közért kínálatából. Általában beszállítók és webáruházak forgalmazzák ezeket a tisztítószereket.

  • Koncentráció: amennyiben mégsem nagy kiszerelésben elérhető egy ipari tisztítószer, gyakran olyan koncentrátumként kapható, amit lakossági forgalomban ritkán találunk.

Jelentős különbség még, hogy az ipari takarításhoz ipari kialakítású eszközök szükségesek, általában ezek is az erre specializálódott üzletekben érhetőek el.

Amikor ipari tisztítószerekre gondolunk, nagy kannák és olyan eszközök jutnak eszünkbe, amiket a saját otthonunkban sosem használnánk. Ha jobban belegondolunk, egy kertesház és egy több emeletes irodaház takarítás igénye viszont nem különbözik igazán. Az ipari takarításhoz ugyanúgy felülettisztítók, vízkőoldók, konyhai tisztítószerek szükségesek, mint az otthonunkban.

 

Ipari termelést végző gyárak és szerelő üzemek szigorú minőségirányítási elvárásokkal működnek a tisztasági és munkavédelmi területen is. Ez nem csupán azt jelenti, hogy a munkaterületet kell tisztán tartani vagy az irodák tisztítását kell megoldani, hanem gyakran olyan speciális tisztítási igényű gépek tisztántartásáról is gondoskodni kell, mely egyéb körülmények között a működés hosszú távú rovására menne. Termelési területen ezen tisztítási feladatok ellátásához hatalmas mennyiségű és sokkal erősebb hatóanyag koncentrációjú tisztítószerekre van szükség. Ipari szegmenstől függően ráadásul ezeknek a tisztítószereknek az egyik legnyilvánvalóbb problémája a nagy mennyiség. Ezért nem mindegy, hogy honnan és mennyiért kerülnek ezen anyagok beszállításra. 

 

Mi teszi hatásossá az ipari tisztítószereket?

Ahhoz, hogy a lehető legjobban működjenek bizonyos ipari szegmenseken alkohol alapú koncentrátumok és alkohol álló felületek esetén ezüst-kolloid koncentrátumok segítik a hatóanyagokat a hatékony fertőtlenítésben. Az ipari tisztítószerek sokszor kerülnek bevetésre meglehetősen egészségkárosító körülmények között, ezért munkaegészségügyi és munkavédelmi szempontból környezetkímélőnek és bőrbarátnak kell lenniük. Ezek a webshopunkban is fellelhető ipari tisztítószerek tehát mindenben megfelelnek az ipari felhasználás alapfeltételeinek és még az áruk is kedvező.

 

Amennyiben tisztítószer témában tájékozódna, olvassa el vonatkozó cikkeinket, és látogassa meg webáruházunkat, ahol kedvére válogathat tisztítószereink között.