Oldal kiválasztása

Ipari lefolyótisztító

Dugulást sok minden okozhat. Ételmaradék, felgyűlt zsiradék, kosz, szőr. Eltávolításuk és a kialakult helyzet nem csak kellemetlen, hanem sürgős is. Számos házi praktikát ismerhetünk a lefolyó tisztítására, például a forrásban lévő vizet öntünk a lefolyóban, vagy pumpával próbáljuk megmozdítani a dugulást a csőben.

Ezek azonban minimális hatékonysággal bírnak, így a végül mindig lefolyótisztítóhoz kell nyúlnunk. 

A dugulás sohasem jön jókor, így jogos az elvárás, hogy a készítmény alkalmazása után a lehető leggyorsabban lássuk az eredményt. Ezek a szerek nehezebb fajsúlyúak a víznél, így lemerülve a víz felszíne alá, közvetlenül a dugulást okozó anyagokat kezdik marni. Amikor már jelentős részét fellazították a szennyeződésnek, a víznyomás egyszerűen kimossa a maradékot a csövekből. Mivel nagyon hatékony fontos, hogy ez a ne menjen a csövek rovására. Csak olyan terméket válasszunk, ami kíméletes a csőhálózathoz.

Még a csőhálózathoz kíméletes lefolyótisztítók is rendkívül maró hatásúak, ezért semmi esetre se kerüljön a bőrünkre. Ugyan vannak már egész felhasználóbarát lefolyótisztítók, de a vegyszerek és termelődő vegyszergőzök miatt alkalmazásuknál mindig nyissunk ablakot. Amennyiben ez számunkra kiemelten fontos, választhatunk olyan tisztítót is, ami antibakteriális hatású, ugyanis a pangó vízben felszaporodhatnak bizonyos kórokozók.

 

A legtöbb lefolyótisztító, függetlenül a lakossági vagy ipari felhasználástól, alkalmas megelőzésre is. Bizonyos időközönként egy adag a lefolyóba töltve, majd leöblítve forró vízzel megakadályozza, hogy a csövekben felhalmozódjanak a zsír és fehérje lerakódások. Emellett a kellemetlen csatorna szagot is megszünteti. Érdemes nemcsak a probléma felmerülésekor beszerezni, hanem már eleve tartani és preventíven használni.

Miben különböznek az ipari lefolyótisztítók?

A koncentrációja sokkal nagyobb, mint az üzletekben kapható termékeké. Ez nem meglepő, hiszen egy vendéglátóhely konyháján vagy egy hotelben sokkal extrémebb helyzeteket kell ezekkel a szerekkel kezelni. Az ipari lefolyótisztítók többfunkciósak, akár egy gyors fertőtlenítő lemosásra is alkalmazhatók.

Amikor ezekre a termékekre gondolunk, mindig komoly és veszélyes vegyszerek jutnak eszünkbe. Azonban azt kevesen tudják, hogy az EU szabályozás csak olyan ipari lefolyótisztítót enged forgalomba hozni, amely 80-90%-ban biológiai úton lebomló. Ezzel jelentősen csökkentik központilag a környezet terhelését.

Az interneten keresgélve széles termékkínálatot találunk, ahol az árak is hasonló skálán mozognak. Minden esetben érdemes a választás előtt megnézni az összetevők és a gyártók nevét is. A piacot jól ismerők már megtanulták, hogy általában minimális eltérés van a sokszor kétszeres árréssel árult termékek között. Ide értve azt is, hogy akár a gyártó is teljesen megegyezik. 

 

Amennyiben tisztítószer témában tájékozódna, olvassa el vonatkozó cikkeinket, és látogassa meg webáruházunkat, ahol kedvére válogathat tisztítószereink között.