Oldal kiválasztása

Brilliance® vízkő- és lerakódásmentesítő 20 liter

52,338 Ft

 

nem habzó vízkőoldó, lerakódás gátló és algásodás elleni szer 

Kiszerelés: 20 liter

Hígítás: 1:20-tól akár 1:1500-ig (5%-0,07%)

Összetevők:
<50% Foszforsav
<10% Hidroxietilén difoszfonsav
<5% poly (hexamethylenebiguanide) hydrochloride.

Leírás

Brilliance® vízkő- és lerakódásmentesítő 20 liter

Nem habzó, speciálisan zárt rendszerek karbantartására kifejlesztett termék, ami hármas hatással rendelkezik.

A már képződött vízkövet feloldja és közben a fémionokat is megköti, így a vízkő nem alakul ki. Továbbá a sok problémát okozó algásodást is megszünteti, ezzel óvja és védi a hűtő- és fűtő rendszerek állagát.
Fűtő rendszereknél: 1:20-tól akár 1:1500-ig (5%-0,07%) lehet hígítani, attól függően, hogy milyen mennyiséggel tudjuk beállítani a 2 pH-t vagy mennyi lerakódás van a rendszerben. Addig kell keringetni az oldatot a rendszerben, amíg az a kívánt eredményt el nem éri. A vízkőoldás hatását melegítéssel vagy a pH csökkentésével növelhetjük. Ezek után a rendszerből az oldatot le kell engedni és újra tölteni tiszta vízzel.
Hűtő rendszereknél: 1:20-tól akár 1:1500-ig (5%-0,07%) lehet hígítani a készítmény, a pH lehetőleg 2 körül legyen. Addig kell cirkuláltatni az oldatot a rendszerben, amíg az a kívánt eredményt el nem éri. Az elpárolgott víz pótlásáról gondoskodni kell, ekkor már hígabb oldattal tölthetjük fel a rendszert. Nyáron a meleg időjárásra tekintettel kell lenni, mert az alga ilyenkor könnyebben elszaporodik, a pH emelkedés is az alga elszaporodásához vezet. Ebben az esetben emelni kell a koncentráción a pH ellenőrzése mellett.

Régi rendszereknél előfordulhat, hogy a tömítések a tisztítás után szivárogni kezdenek. Ez attól van, mert a vízkőlerakódás tömítő hatása megszűnt. Ebben az esetben gondoskodni kell ezek cseréjéről.

 

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Brilliance® vízkő- és lerakódásmentesítő 20 liter” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük